Актьорът Севар Иванов спечели кастинга на Драматичен театър – Благоевград – влиза в ролята на Дориан Грей

Актьорът Севар Иванов спечели кастинга на Драматичен театър – Благоевград – влиза в ролята на Дориан Грей

След броени дни екипът на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград ще започнерепетиции заспектакъла „Портретът на Дориан Грей”по едноименнияроман на Оскар Уайлд, адаптация Мерлин Холанд и Джон О‘Конър.

            Режисьор на представлението е Стайко Мурджев, чиито спектакли имат над 30 номинации и награди, сред които АСКЕЕР 2017 в категория „Най-добър спектакъл“ и Икар 2018 в категория „Режисура“. Стайко Мурджев е поставял на сцените на Драматичен театър-Пловдив, Театър „Българска армия”, Младежки театър, Театър София и много други.

            Дни преди екипа да се събере за първа репетиция Драматичен театър – Благоевград представя актьора, който спечели проведения по-рано този месец кастинг за главната роля на Дориан Грей. След съревнование с близо 70 кандидати, Севар Иванов заслужи участието си в спектакъла.

Доскоро той беше част от трупата на Младежки театър „Николай Бинев”,  където направи една от най-силните си роли - Алън Странг в „Еквус“ от Питър Шафър. Там за първи път се среща с режисьора Стайко Мурджев.

            Севар Иванов е възпитаник на проф. Стефан Данаилов, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, випуск 2016, а този месец се дипломира като Магистър в специалността „Мениджмънт в сценичните изкуства”.

            Той е познат на зрителите не само от театралната сцена, но и от телевизионния екран -съвсем скоро изигра Васил Левски в документалния филм "105 минути София - историята на града”. 

            Екипът на театъра му пожелава НА ДОБЪР ЧАС!

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG