Наши компании може да се включат в делегацията на Фил Хоган в Дубай

Български компании от земеделието и хранителната индустрия имат възможност да се включат в делегацията, ръководена от комисаря по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган, който ще посети Дубай от 17 до 19 февруари догодина. Това ясно от писмо на еврокомисаря до министъра на земеделието Румен Порожанов.

Визитата има за цел да разшири пазарната дестинация Обединени арабски емирства за операторите от Европейския съюз и да засили двустранната търговия със земеделски стоки. Важен аспект от посещението в ОАЕ ще бъде улесняването на диалога между европейския и емиратския бизнес в сектора на хранително-вкусовата индустрия.

Важен елемент от посещението в Дубай ще бъде участието в откриването на изложението Gulfood. На изложението ЕС ще участва със собствен щанд. Gulfood е най-голямото световно изложение за храни и напитки. През 2018 година е привлякло 98 хил. посетители и 5 000 изложители от над 185 държави.

По време на пътуването придружаващите европейски производители ще имат възможност не само да се срещнат с потенциални партньори от местния пазар, но и с представители на бизнеса от целия регион.

Заинтересованите компании могат да заяват онлайн желанието си за участие в делегацията на комисар Хоган на следния електронен адрес: https://ec.europa.eu/euservey/runner/HLMAgriUEDubai2019 най-късно до 18 декември 2018 г./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG