ТЪРСИ

РУО - Благоевград работи по проект за социални иновации и предприемачески дух на ученици от средните училища

 РУО - Благоевград работи по проект за социални иновации и предприемачески дух на ученици от средните училища

Регионално управление на образованието – Благоевград e един от Българските партньори по проект  „Укрепване на социални иновации и предприемачески дух на ученици от средните училища чрез иновативна система за обучение”, Innoschool съвместно с Бизнес инкубатор – Гоце Делчев, Център за подпомагане на предприемачеството.

Проектът се фокусира върху социалните иновации и предприемаческия дух на учениците от средните училища чрез разработване, тестване и въвеждане на високо иновативна система за обучение (ILS InnoSchool), съчетавайки иновации за постигане на привлекателност и образователно въздействие. Финансираща програма е: Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав 2014-2020“.

Партньорството е стратегическо – 11 партньори от 9 страни от Дунавския регион.

Проект InnoSchool работи за промяна на мисленето и системата, за  преодоляване ниската предприемаческа култура и недостатъчна ангажираност към социалните иновации и предприемачество още от юношеските години. Възрастта 16-17 години  е решаваща за мотивиране и стимулиране на интереса  и влияние върху решенията за работа и кариера. Нужно е подкрепящо обучение за придобиване на качествено средно образование, което  подготвя не само бъдещи служители, но и бъдещи предприемачи.

Процесът обединява (чрез работилници, консултативни групи, фокус групи, тестване) учители и ученици, представители на бизнеса, публични институции, всички заинтересовани от подкрепата за образователната система за по-добро изграждане на предприемачески умения у младите хора и търсене на решения на социални предизвикателства.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG