Носителят на наградата „Добрият Самарянин” 2018 г. е Петко Димов, спасил дете от удавяне

Носителят на наградата „Добрият Самарянин” 2018 г. е Петко Димов, спасил дете от удавяне

Концертната зала на Държавна опера Стара Загора за пореден път се превърна в своеобразен празник на добротворството. Стотици гости на събитието станаха свидетели на вдъхновяващото връчване на годишните награди „Добрият Самарянин”, учредени от Сдружение „Самаряни” и широк кръг от партньори.


Петко Димов, спасител на 4-годишно дете от удавяне във водите на езеро „Загорка” стана носител на голямата награда „Добрият Самарянин”. Призът „Отличие на общността” бе връчен на д-р Павлина Крумова, която взима присърце борбата на едно дете, нуждаещо се от трансплантация на бъбрек, и устоява до успешен край, като придружава безрезервно Байрам и неговото семейство.
 
Извънредно почетно отличие от Омбудсмана на Стара Загора - Надежда Чакърова-Николова получиха и доброволците от СНЦ „Диабет” - Стара Загора, които неуморно помагат на хора, страдащи от коварното заболяване.
 

Трогващите истории на доброволците  от групата „Да намерим Милка” и на двама старозагорски общественици - Янко Янков и Юсни Ибрям, откликнали на хора в беда, също бяха удостоени с нужното уважение по време на церемонията.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG