Нова награда получи Община Мирково

Нова награда получи Община Мирково

За осма поредна година Фондация „Годишни награди за пътна безопасност“ отличи най-добрите инициативи в областта на пътната безопасност, добрите практики, повишаване културата на пътя и предотвратяване на пътно-транспортните произшествия.
Община Мирково бе отличена със Специалната награда за изключителен принос и активност при пътната безопасност за 2018 г. в категория „Инициативи за пътна безопасност от държавни институции и местни администрации“. Заслужената награда бе връчена на Кмета на Община Мирково - г-жа Цветанка Йотина от Секретаря на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата – полковник Алекси Кесяков на провелата се на 29.01.2019 г. официална церемония.
Присъденото отличие е резултат от усилията, които са положени през изминалата година за повишаване и подобряване на условията за пътна безопасност на територията на общината.
По-значимите реализирани мерки, които да намалят до минимум възможността от възникване на инциденти са – Изработване на нов „Генерален план за организация на движението на територията на община Мирково“, цялостно асфалтиране на някои от ключовите улици, изграждане на хоризонтална и вертикална пътна маркировка, обезопасяване на опасните пътни участъци с т. нар. „легнали полицаи", създаде се и се прие „Наредба за организация на движението на територията на община Мирково“.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG