Отворени са номиниациите за петото издание на Програма „Най-изявените млади личности на България"

Отворени са номиниациите за петото издание на Програма „Най-изявените млади личности на България

За пета поредна година Junior Chamber International – България (JCI България) търси десетте най-изявени млади личности на България! 

 

Точно в полунощ на 21 февруари 2019 г. беше отворена формата за номинации, която ще е достъпна до 31 март 2019 г. на интернет страницата на програмата: http://toyp.jci.bg/.

 

„Най-изявените млади личности на България” (The Outstanding Young People of Bulgaria, TOYP Bulgaria) е програма, която цели да даде гласност и видимост на постиженията на млади българи на възраст между 18 и 40 години, които са реализирали изключителни постижения или изпъкват в избрани 10 области на обществения живот. В България програмата се организира от JCI България – неправителствена организация, част от международното движение Junior Chamber International.

 

По правило всеки може да номинира – както себе си, така и свой познат или приятел, или дори непознат, на чиито постижения и успехи се възхищава и вярва, че заслужават признание и по-голяма гласност. Номинираните трябва да са мъже и жени на възраст между 18 и 40 г., които притежават българско гражданство и имат доказани постижения в една от десетте категории:

  • Бизнес, икономика и/или предприемачество;
  • Политика, право и/или постижения в държавната администрация;
  • Академични постижения или лидерство;
  • Културни постижения;
  • Морално лидерство и/или защита на околната среда;
  • Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;
  • Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;
  • Научни и/или технологични разработки;
  • Личностно развитие и/или постижения;
  •  Иновации в медицината.

Отличените за България в десетте различни категории се избират от външно жури, съставено от утвърдени професионалисти и общественици, и автоматично получават правото да се състезават за признание на международно ниво – в програмата на JCI “Най-изявените млади личности на света”. Финалът на програмата се провежда по време на Световния конгрес на JCI, чийто домакин през 2019 г. ще е Талин, Естония.

 

Обединяващата тема между всички отличени, на национално или международно ниво, е службата им в полза на човечеството и приносът им към създаването на положителна промяна в обществото.

 

Повече подробности за програмата, категориите, изискванията за номинация и критериите за оценка можете да се намерите на официалния сайт на програмата: http://toyp.jci.bg и във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/toypbulgaria/. /ngobg.info

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG