ТЪРСИ

Обучения в Луковит по програма „Заедно в пъстър свят“

Обучения в Луковит по програма „Заедно в пъстър свят“

В периода 22- 27 февруари 2019 в град Луковит се провежда първи модул на обучения в рамките на програма „Заедно в пъстър свят“. Програмата е разработена от Международната асоциация „Стъпка по стъпка“ и се разпространява в България от Фондация „Тръст за социална алтернатива“. В община Луковит обученията се реализират в партньорство със Сдружение „Знание“ Ловеч и са насочени към учители от детските градини на територията на общината, учители в подготвителните групи в училищата, здравни медиатори и родители.

Програмата се реализира пилотно през учебната 2018-2019 г., като в община Луковит е предвидена и допълнителна подкрепа за педагогически екип под формата на месечни екипни срещи, които ще продължат до края на учебната 2019-2020 г.

Програмата подкрепя лица, работещи с многообразни общности и хора, с цел засилване на  чувствителността им към въпросите, свързани с идентичност, култура, процесите на развиване на стереотипи и предразсъдъци. Насочена е и към заемане на активна лична позиция в полза на многообразието и промяна към едно по-толерантно общество. Повишаването на капацитета на детските педагози ще доведе до подобряване на социално-емоционалното развитие на децата.

В обученията са включени 50 души – педагози, психолози, учители, директори на детски градини и родители.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG