Вижте схемата за директни плащания за отглеждане на биволи през 2019 г.

Вижте схемата за директни плащания за отглеждане на биволи през 2019 г.

Право на помощи по схемата за обвързано подпомагане за биволи имат физически и юридически лица, регистрирани като земеделски стопани, които отглеждат в стопанството си 10 и повече женски животни биволи на възраст 18 месеца и повече.

Стопанството включва всички животновъдни обекти, регистрирани на името на земеделския стопанин по реда на Закона за ветеринарномедицинската дейност, вписани в Системата за идентификация и регистрация на животните на Българската агенция по безопасност на храните.

За да са допустими за подпомагане, животните трябва да отговарят на следните четири изисквания:

да са идентифицирани с по една ушна марка на всяко ухо, одобрена от БАБХ, с еднакъв идентификационен номер;
да са регистрирани в Системата за идентификация и регистрация на животните на БАБХ;
да имат индивидуален паспорт;
да са вписани в регистъра на стопанството.

Периодът на задържане на животните е 80 дни, считано от деня, следващ последния ден за подаване на заявленията за подпомагане. Това означава, че трябва да задържите заявените за подпомагане животни в стопанството си през този период. За Кампания 2019 г. периодът на задържане на животните е от 11 юни (включително) до 29 август (включително) 2019 г.

Земеделските стопанин трябва да реализират на пазара за периода от 1 октомври 2018 г. до 30 септември 2019 г. количества мляко и/или млечни продукти в еквивалент мляко, съответстващи на 400 кг мляко за допустимо животно.

Реализацията на мляко се осъществява в съответствие с чл. 55б от Закона за прилагане на общата организация на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз, при спазване на реда за регистрация по чл. 12 от Закона за храните, Наредба № 26 от 2010 г. за специфичните изисквания за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход
и чл. 7, ал. 1, т. 3а от Наредба № 3 от 1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските стопани.

При реализация на количества, доказани с директно продадено сурово мляко от земеделския стопанин на други земеделски стопани за изхранване на животните – ще се осъществи завишен контрол от страна на БАБХ.

По схемата е важно да не забравите, освен заявлението за подпомагане за директни плащания – да подадете и документите за реализация на мляко в срок от 5 до 31 октомври 2019 г. в съответната областна дирекция на ДФ „Земеделие“-РА ./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG