Българинът Камен Марков отново триумфира на престижни награди за визуални ефекти

 Българинът Камен Марков отново триумфира на престижни награди за визуални ефекти

След като спечели престижни отличия на американските награди на Асоциацията за визуални ефекти с рекламата "Момчето и пианото" с участието на Елтън Джон, Камен Марков и неговият екип обраха овациите и на английска земя през миналата седмица.

Те спечелиха Craft Arrows награди за изпълнение на реклама - сребро за визуални ефекти и злато за CG (компютърно-генерирани) ефекти за "Момчето и пианото".

Друга реклама, по която Камен е работил като ръководител "Специални ефекти" за британския Канал 4 взе награди Craft Arrows - злато за музика и Arrows - сребро за промотиране в категория "Забавление". Рекламата е за кулинарното шоу The Great British Bake Off (Голямото британско печене). Наградите Craft Arrows са за изпълнение, а Arrows - за цялостната работа върху рекламата.

Камен Марков е поканен да бъде жури в категориите, свързани с визуални ефекти, на супер престижния международен фестивал D&AD в Лондон. Фестивалът се провежда в края на май и отбелязва постижения в сферата на криейтив индустрията и културата.

Българинът живее и работи в Лондон. В проекта на "Момчето и пианото" с Елтън Джон той е бил главен дизайнер и технически ръководител на екип от около 40 специалисти, част от водещата международна VFX компания MPC. Марков започва кариерата си в областта на специалните ефекти на родна земя, когато рекламният, музикален и кино пазар у нас са все още изключително неразвити. През 2004 г. стремежът му към по-големи предизвикателства и повече перспективи го отвеждат в Мексико, където работи за голямото VFX студио - The Filter FX./dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG