КМЕТЪТ НА ОБЩИНА СИЛИСТРА ПОСРЕЩНА ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРА НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА Г-ЖА ЗОРНИЦА РУСИНОВА

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА СИЛИСТРА ПОСРЕЩНА ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРА НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА Г-ЖА ЗОРНИЦА РУСИНОВА

На срещата на д-р Юлиян Найденов с г-жа Русинова присъстваха председателят на Общински съвет Силистра д-р Мария Димитрова, кметският екип: г-жа Денка Михайлова - зам.-кмет "Хуманитарни дейности", д-р Мирослав Тодоров - зам.-кмет "Финанси и икономика" и инж. Тихомир Борачев - зам.-кмет "Устройство на територията". Заедно с г-жа Русинова гости бяха и изп. директор на Агенция за социално подпомагане г-жа Румяна Петкова, изп. директор на ИА "Главна дирекция по труда" г-жа Румяна Михайлова, и изп. директор на Агенцията по заетостта г-н Драгомир Николов.
По време на разговора бяха представени всички социални проекти, по които Община Силистра работи, както и тези, които предстоят да се реализират. Г-жа Русинова поздрави ръководството на общината и общинския съвет за успешната реализация на големия брой социални услуги и отчете това като добри практики, които биха могли да бъдат пример за други общини. Тя отбеляза доброто сътрудничество между министерството и администрацията, както и това с различните социални агенции. На брифинг с журналисти г-жа Русинова подчерта възможността за надграждане на политики в грижата за хора в неравностойно положение и чрез новия закон за социални услуги, който ще влезе в сила през 2020 година.
Програмата на заместник-министър Русинова продължи с посещение в Дома за стари хора, където тя бе поздравена от обитателите на дома с фолклорно изпълнение. Всички официални гости, към които се присъедини и общинския съветник Денислав Димитров, получиха изработени от възрастните хора пролетни цветя от цветна хартия. Г-жа Русинова пожела на обитателите на дома здраве и още години живот в спокойствие и разбирателство. След поздрава, в салона на дома, започна работна среща със социални работници и представители на различни звена към Министерството на труда и социалната политика, на която те имаха възможност да задават своите въпроси и да получат съвети и съдействие за проблеми.
Последната спирка в обиколката на г-жа Русинова бе Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG