С МНОЖЕСТВО ИНИЦИАТИВИ ТЕРИТОРИАЛНИТЕ ПОДЕЛЕНИЯ НА ЮЗДП ОТБЕЛЯЗАХА СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА

С МНОЖЕСТВО ИНИЦИАТИВИ ТЕРИТОРИАЛНИТЕ ПОДЕЛЕНИЯ НА ЮЗДП ОТБЕЛЯЗАХА СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА

С множество инициативи териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие отбелязаха Седмицата на гората.В „ДГС Гърмен” горските стражари извършиха цялостно почистване на лесопарк "Рая", намиращ се на територията на стопанството между селата Дъбница и Долно Дряново. Докато те събираха безразборно изхвърлените от туристи отпадъци, служителите в администрацията залесиха 100 броя горскоплодни дървесни видове в лесопарка. Освен да подобрят ландшафта, дръвчетата ще подпомогнат изхранването на дивеча, когато започнат да плододават. В първия ден след ваканцията, на 9 април се предвижда също да бъде извършено залесяване в района на село Осеново с ученици от СОУ "Йордан Йовков"-с. Рибново.

 

С конкурс за детска рисунка и залесяване в Целодневна детска градина "Здраве"в гр. Креснаотбелязаха Седмицата на гората служителитеот „ДГС Кресна”. В конкурса нямаше индивидуални победители, но всички деца получиха почетниграмотии сухи пастели за участието си.

Изложба на детски рисунки върху дървени шайби на тема: "Защитените видове в Осоговска планина" е една от инициативите в програмата на „ДЛС Осогово” за Седмицата на гората. В изложбата участваха ученици от II до VII клас на I-во ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Кюстендил. Децата взеха участие в беседа за лесовъдската професия и в няколко игри на горска тематика, като показаха много добри познания в областта, но и научиха по нещо ново от експертите в стопанството. Наред с това учениците имаха възможност да посадят и отгледат по една фиданка. За целта горските служители им предоставиха семена от черен бор и почвен субстрат. При следващата среща в края на месец май ще стане ясно кой се е справил най-добре.

Доброволци от Административен съд в гр. Кюстендил участваха във възстановяване на гори в землището на село Црешново, пострадали от нападение от корояд. С помощта и на най-малките помощници, които се включиха активно в кампанията, бяха продължени традициите в грижата за бъдещето на гората. Залесени бяха 2 декара с черен бор и 1 декар зимен дъб с общо 1700 броя фиданки.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG