СТРОИТЕЛСТВО И РЕМОНТИ В ОБЩИНА СЛИВНИЦА

 СТРОИТЕЛСТВО И РЕМОНТИ В ОБЩИНА СЛИВНИЦА

В строителната и реновационна програма на община Сливница второто по големина селище има особено място. За ремонта на кметството има заделени 14 000 лв., 6 000 лв. за читалището, 10 000 лв. за новия тротоар и 250 000 лв. за цялостното изграждане и оформление на централния площад.

През 2018 г. беше направен основен ремонт на покрива на кметството. В топлите мартенски дни работници привършиха двойната шпакловка на външните стени на сградата, предстои боядисване. Също от миналата година започнаха ремонтите на читалището. Ще бъде подменена мозайката на фасадата с нови декоративни пана. Това пространство ще промени коренно вида и предназначението си и ще се превърне в модерно и функционално място за жителите на Алдомировци. Големи са очакванията след тази промяна да се появи инвеститор, за да осъвремени неугледните търговски обекти в тази зона.
Започна изграждането на нов тротоар на входа на селото, отводнява се един участък от основното пътно платно, който не е бил изграден технологично правилно. Докарани са нови бордюри, предстои насипване, а след като теренът се уплътни, през есента ще бъде покрито с  асфалт. Пешеходната част е продължение на велоалеята в дългото село.
По план ремонтът на кметството и на читалището трябва да приключи до два месеца, но за  площада като начало трябва да завърши проектът за пространството, който да бъде одобрен. Очаква се тази процедура да се финализира за не повече от сто дни.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG