НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ "ВЕЛИКДЕН ЗА ВСЕКИ - ДАРИ ПРАЗНИК НА БАБА И ДЯДО"

НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ

Кампанията се организира за четвърта поредна година под патронажа на омбудсмана на Република България.
Инициативата традиционно е насочена към подпомагане на възрастните хора, нашите майки и бащи, баби и дядовци, които остават извън определения от правителството регламент за получаване на великденски надбавки. Идеята е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг, който тази година е 348 лева.
Официално кампанията стартира на 25 март 2019 г., Богоявление, с молебен и благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит.
Както и в предходните години, се набират парични средства и трайни хранителни продукти за пенсионерите, като събраните средства ще обърнем във ваучери за храна, всеки, от който на стойност по 20 лева. С тях притежателите им ще могат да пазаруват в близо 5 000 магазина в цялата страна. Пълният списък на търговските обекти ще бъде обявен на сайта на омбудсмана.
Ваучерите ще се раздават по предварително уточнени поименни списъци, предоставени ни от НОИ, които ще бъдат качени на сайта на омбудсмана, на БЧК и разлепени в централните пощенски клонове по места.
За три години в предишните издания на инициативата събрахме 1 500 000 лв., с които зарадвахме 75 000 пенсионери с ваучери, а хиляди други с хранителни пакети.
Тази година кампанията "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо" отново набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК)
IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС
Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG