ЧЕЗ е отхвърлил офертата на "Индия Пауър", ще преговаря само с "Еврохолд"

 ЧЕЗ е отхвърлил офертата на

Ръководството на ЧЕЗ е решило, че ще преговаря само с българската финансова група "Еврохолд" за продажбата на активите си в България, съобщи чешкото издание "Лидове новини", цитирано от bTV. 

Това означава, че индийската енергийна компания "Индия Пауър" излиза от играта, а миналата седмица ЧЕЗ прекрати и договора с "Инерком", след като компанията на Гинка Въбракова не получи разрешение от КЗК за придобиване на активите на ЧЕЗ. На този етап от компанията в Прага не коментират темата.

Според публикацията не е ясно каква е офертата на "Еврохолд", но според източници на вестника, била по-добра от тази на "Индия Пауръ". Припомнят и, че сумата предложена от "Инерком" е била 355 млн. евро.

Най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа - Еврохолд България АД, отправи в понеделнико бвързваща оферта за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България.

Припомняме, че Еврохолд има намерение да финансира сделката със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки.

Намерението за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България е част от дългосрочната стратегия на холдинга за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти./dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG