СРОКЪТ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ НА ОБЩИНИТЕ ПО ПРОЦЕДУРА „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ – КОМПОНЕНТ 2“ Е УДЪЛЖЕН ДО 10 МАЙ 2019 Г.

СРОКЪТ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ НА ОБЩИНИТЕ ПО ПРОЦЕДУРА „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ – КОМПОНЕНТ 2“ Е УДЪЛЖЕН ДО 10 МАЙ 2019 Г.

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ удължава до 10 май 2019 г. срока за кандидатстване по процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2“.

До момента проектни предложения по процедурата са подали 121 общини.

По процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2“ ще бъде изградена мрежа от услуги в домашна среда и ще бъдат осигурени почасови мобилни здравно-социални услуги по домовете за лица с увреждания и възрастни хора над 65 г. в невъзможност за самообслужване. Планира се предоставянето на психологическа подкрепа и консултиране. Част от средствата по операцията могат да бъдат използвани за ремонт, обзавеждане и оборудване на помещенията, както и за обучение и супервизия на персонала.

В Патронажна грижа се очаква да бъдат обхванати около 17 000 лица над 18 г., включително с увреждания. Интегрираните услуги ще се предоставят не по-малко от 12 месеца, а всеки нуждаещ се може да получава здравно-социални услуги до 2 часа на ден.

Промяната в документите е отразена в ИСУН 2020 и е публикувана на http://esf.bg към документите по процедурата. Изменените Условия за кандидатстване са публикувани в режим „проследяване на промените“.

Напомняме също, че е намален минималният брой потребители, които трябва да бъдат включени в едно проектно предложение – от 100 на 50 потребители.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG