Информационна кампания за ползите от образователната интеграция се проведе в Луковит, заедно с патронния празник на началното училище

Информационна кампания за ползите от образователната интеграция се проведе в Луковит, заедно с патронния празник на началното училище

Вече 15 години в общината се осъществява ефективно сътрудничество между учители, родители и общинска администрация в процеса на образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства. Успешно реализираните проекти спомогнаха да се откроят добри практики, които продължаваме да прилагаме в нашата работа. Изключително важно е полаганите усилия в тази посока да започват още от детската градина. Бърз и ползотворен резултат постигнахме чрез назначаване на образователни медиатори, чиято ангажираност към процеса само за три месеца доведе до желаното подобрение и все повече ученици редовно посещават учебните занятия.

Това каза заместник-кметът на община Луковит Цветенка Хаджиева по време на информационната кампания, която Регионалното управление на образованието /РУО/ - Ловеч проведе в гр. Луковит сред родители и общественост за разясняване взаимните ползи от образователната интеграция.

Мероприятието се състоя на 19 април 2019 г. в конферентния център на хотел „Дипломат Плаза“ и бе открито от началника на РУО-Ловеч Еленко Начев, който похвали Община Луковит за прилаганата политика в сферата на образованието.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG