КМЕТЪТ НА ОБЩИНА СИЛИСТРА Д-Р ЮЛИЯН НАЙДЕНОВ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНОТО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ "КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ 2019 Г."

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА СИЛИСТРА Д-Р ЮЛИЯН НАЙДЕНОВ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНОТО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ

Международното туристическо изложение "Културен туризъм 2019г." с представяне на филм за културно- историческото ни наследство
С цел привличане на туристи от Русия и по време на форум в Москва през месец март тази година, министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова инициира форум за представяне на културно- историческото наследство на България в гр. Велико Търново. Българо-руският туристически форум "Културният туризъм- традиции и бъдеще" бе открит от министъра на туризма в музея на "Учредителното събрание". На форума бе поканен кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, кметът домакин Даниел Панов, посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров, заместник -председателят на правителството на Коми г-жа Наталия Алексеевна, Хизри Абакаров от Република Дагестан - председател на градската дума, от Република Татарстан Софина Валериевна отговаряща за обектите на ЮНЕСКО и др.
В словото си д-р Найденов разказа за Силистра, за провеждащите се фестивали и инициативи, с които пазим наследството на дедите си, за Силистра като дестинация от особено значение и за биосферния парк "Сребърна". Гостите изгледаха филм за Силистра ,който участва в състезателната програма на Тур филм фест през 2018г. По време на събитието д-р Юлиян Найденов отправи покана до министър Ангелкова да посети Силистра и да бъде проведена работна среща с хората от туристическия бранш.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG