НАТФИЗ в Благоевград на 30 април

НАТФИЗ в Благоевград на 30 април

НАТФИЗ стартира III-то национално издание „Учи в България, завладей света!“ – превантивна кампания срещу интелектуалната емиграция на младите българи!  Водени от убеждението, че състоянието на образованието и културата днес, е индикация за състоянието на икономиката и бизнеса утре, НАТФИЗ потърси общественото съучастие на проблема и посети 25 града на страната за 2 години. Силната гражданска подкрепа стана основание Академията да продължи кампанията и през 2019 г., а един от посетените градове ще бъде Благоевград. 

 

            На 30април в Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград  (голяма сцена) жителите на града ще имат възможност да оценят резултатите от четиригодишното образование в НАТФИЗ, като видят един от спектаклите на абсолвентите „Актьорство за драматичен театър“ на проф. Иван Добчев – „Черна дупка“ от Горан Стефановски. Билетите за представлението се продават на касата на театъра, а броят им е ограничен.

            По-рано същия ден, от 14:00 часа, в камерна зала при вход свободен ще се проведе и среща с водещи преподаватели на Академията - проф. Иван Добчев (факултет „Сценични изкуства“), доц. д-р в.с. Цветан Недков (факултет „Екранни изкуства“). Студентите от факултет „Екранни изкуства“ ще представят свои творби, създадени от тях по време на обучението им– реклами, клипове, рекламни клипове на НАТФИЗи други.

            Младите жители на Благоевград ще бъдат безвъзмездно консултирани от водещите преподаватели на Академията, ще получат кандидатстудентски материали и възможност да видят дипломните спектакли на студентите в НАТФИЗ, чиито места биха могли да заемат и ваучери за 10% отстъпка при посещаването на груповите консултации в София през юни и август.    

            „Учи в България, завладей света!“ не е проект единствено на НАТФИЗ, а на цялото ни общество, доколкото въпросът „Можем ли заедно да предложим на децата си достойна алтернатива, за да останат и да се развият като пълноценни специалисти и личности в собствената си страна?“ засяга болезнено всички ни.

 

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG