В Шумен предстои пръскане, пазете пчелите

В Шумен предстои пръскане, пазете пчелите

Държавно предприятие „НКЖИ” РП под. Електроразпределение РЛ Енергосекция Горна Оряховица ще проведе пръскане по трасето на жп линията София-Варна в участъците Хан Крум-Шумен, Шумен-Мътница и Мътница-Мадара с растителнозащитни препарати, съобщават от Община Шумен. От администрацията предупреждава пчеларите да предприемат мерки по предпазване на пчелните семейства.

Първото пръскане ще се извърши от 8 май до 10 май, от 8.00 до 17.00 часа на терена на сервитута на разстояние шест метра от главна релса от двете страни на жп линията в участъка Хан Крум – Шумен. От 13 май до 14 май, от 8.00 до 17.00 часа ще се работи на терена на сервитута на шест метра от главна релса от двете страни на жп линията в участъка Шумен – Мътница. От 15 май до 17 май от 8.00 до 17.00 часа пък ще се обработва сервитутът на шест метра от главна релса от двете страни по жп линията в участъка Мътница – Мадара.

От Община Шумен съобщават още, че ще се използва препаратът НАСА 360 СЛ. Карантинният му срок е 30 дни, а прилаганата доза ще е 4%. Съгласно чл. 10 от Наредба 13 от 26.08.2016 г. на МЗХГ собствениците на пчелни семейства са длъжни да предприемат мерки по опазване на пчелните семейства от отравяне./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG