Браншовици и експерти ще подготвят промени в Наредба 5

Браншовици и експерти ще подготвят промени в Наредба 5

„Първите промени, които бяха поискани за Наредба №5 вече са факт. Те бяха обнародвани на 30 април 2019 г. в „Държавен вестник“. Това каза зам.-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева на първото заседание на Консултативния съвет по биологично производство, който се проведе в Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ). Промените засягат вземането на проби от продукти за изследване за наличие на неразрешени за употреба вещества, както и начините и сроковете, които трябва да се спазват при установяване на замърсявания в тях.

Заседанието на Консултативния съвет по биологично производство бе с предложен от бранша дневен ред, като по време на провеждането му се определи и състава на работна група за промяна на Наредба 5, както и състава на работна група за изготвяне на Национален план за развитие на биологичното земеделие.

На срещата участие взеха представители на организациите на биологичните производители и контролиращите органи, експертни екипи на Министерство на земеделието, храните и горите, Селскостопанска академия и Българска агенция по безопасност на храните./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG