Удължава се срокът, в който НПО могат да кандидатстват в конкурса Екообщина

Удължава се срокът, в който НПО могат да кандидатстват в конкурса Екообщина

До 31 май се удължава срокът, в който граждански организации могат да кандидатстват в две от категориите на конкурса Екообщина - „Спорт и гражданско общество" и „Образование и околна среда". Конкурсът се организира от Посолството на Франция в България под патронажа на Президента на Република България и в партньорство с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите, бизнеса и неправителствени организации.
 

В категория „Образование и околна среда", която е отворена за първи път тази година, могат да участват неформални граждански групи и граждански сдружения и/или фондации, които разработват образователни проекти за информираност и участие по проблемите на глобалното затопляне и предизвикателствата на устойчивото развитие, напр. управление на водите, управление на отпадъците, енергийна ефективност и възобновяеми източници на енергия, подобряване качеството на атмосферния въздух, публични пространства и др. Предоставените средства могат да послужат за осъществяването на малък проект, за създаването на добавена стойност към съществуващ проект или за мобилизирането на други средства.
 

В категорията „Спорт и гражданско общество" се приемат кандидатури за втора година. Могат да участват всички български граждани или обединения на граждани под формата на асоциации, спортни клубове, училища и др., които улесняват достъпа до спорт и насърчават хората да спортуват.

 

Повече подробности можете да намерите на сайта на Екообщина.

ngobg.info

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG