Стартира конкурсът Европейски награди за насърчаване на предприемачеството

Стартира конкурсът Европейски награди за насърчаване на предприемачеството

Стартира конкурсът Европейски награди за насърчаване на предприемачеството, организиран от Министерството на икономиката. В него могат да участват всички публични институции, както на национално, така и на местно ниво, с проект в подкрепа на предприемачеството. За целта проектите трябва да имат две годишна история и да бъдат в областта на съответните категории: Насърчаване на предприемаческия дух; Инвестиране в придобиването на предприемачески умения; Подобряване на бизнес средата; Подкрепа на интернационализирането на бизнеса; Подпомагане развитието на „зелени“ пазари и ефикасното експлоатиране на ресурсите; Награда за отговорно и интегриращо предприемачество.

Конкурса се провежда всяка година и е разделен на два етапа. Първият е национален, а вторият европейски. На национално равнище, от българско жури под ръководството на Министерството на икономиката, ще бъдат отличени две кандидатури в две отделни категории, които ще бъдат наградени на специална Церемония, която ще се проведе през месец юни 2019г. и победителите  получат право на участие в европейския етап на конкурса.

Европейските награди за насърчаване на предприемачеството са конкурс целящ да отличи най-успешните и оригинални проекти, реализирани на национално, регионално и местно ниво, в подкрепа на предприемачеството, предприемаческите умения, мислене и култура, подобряването на бизнес средата, интернационализирането на бизнеса и ефикасното експлоатиране на ресурсите.

До момента в конкурса са участвали над 3400 проекта и всички те са допринесли за създаването на хиляди нови фирми.

Формуляра за участие и повече информация относно регламента на конкурса може да откриете на интернет страницата на Министерство на икономиката./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG