Научен център в земеделието основаха учени от България и Китай

Научен център в земеделието основаха учени от България и Китай

Българо-китайски изследователски център за аграрно и селско развитие откриха днес официално учени от Института по аграрна икономика в Българи, учени от Шанхайския университет „Джао Тонг“ (Shanghai Jiao Tong Univercity) и официални лица от посолството на Китайската Народна Република.

Учените в центъра ще се занимават както с научно-приложни проекти, така и с анализи, подкрепящи държавните политики в земеделието и развитието на селските райони. „Сътрудничеството с Китай започна преди 8-9 години. Оттогава сме осъществили три съвместни проекта. Първия проект започнахме през 2013 г. с Университета по комуникации в Пекин. Две години по-късно продължихме сътрудничеството с проект с Шанхайския университет „Джао Тонг“, с който започнахме друг проект, каза доц. д-р Божидар Иванов от Института по аграрна икономика.

Центърът ще даде повече възможности за сътрудничество между двете страни, защото ще координира работата на много учени, практици и предприемачи. Инициативите между българското и китайското правителство ще се осъществяват по-лесно, когато имаме център създаден специално със съответната мисия и който ще координира участниците./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG