ОФИЦИАЛНО БЕ ОТКРИТА НОВОПОСТРОЕНАТА МНОГОФУНКЦИОНАЛНА ЗАЛА „ЛУКОВИТ“

ОФИЦИАЛНО БЕ ОТКРИТА НОВОПОСТРОЕНАТА МНОГОФУНКЦИОНАЛНА ЗАЛА „ЛУКОВИТ“

Тържествено бе открита новопостроената Многофункционална зала „Луковит“. Церемонията бе част от календара на Традиционните майски дни на културата в Луковит и през последните месеци се превърна в едно от най-очакваните събития за местната общественост.

Залата е построена в чест на 120-годишнината от обявяването на Луковит за град по идея на  кмета Иван Грънчаров. Община Луковит инвестира близо 230 хил. лв. за нейното изграждане.

Строителните дейности започнаха в годината на кръглата годишнина – 2018, като за местоположение бе избран имот в центъра на града с лице към две улици – „Възраждане“ и „Златна Панега“. В близост са разположени сградите на общинската администрация, църквата, читалището, хотела и площад „Трети март“.

Многофункционалната зала е едноетажна, със застроена площ 150,60 кв.м. В нея са обособени няколко функционални зони – антре, зала за посетители, помещение за персонал, инвентарно помещение, санитарни възли. Осигурени са достъпни маршрути за хора с увреждания и са въведени мерки за енергийна ефективност. Залата е предназначена за провеждане на тържествени ритуали, обществени събития, събрания и конференции, художествени изложби и малки сценични изяви.

На 29 май свещеник Момчил Венциславов освети новия обект, а кметът на общината Иван Грънчаров изпълни ритуала по рязането на лентата, заедно с председателя на общинския съвет д-р Данаил Динков и с управителя на фирмата изпълнител Никифор Баневски.

Първата сценична изява в залата бе на фолклорна формация „Дилянка“, която изпълни песента емблема „Луковитски моми“, след което официално бе открита десетата самостоятелна изложба на местния художник и почетен гражданин на Луковит – Иван Ненов.

В експозицията преобладават картини, свързани с Луковит и неговите хора, а самият автор обяви, че единадесет от тях ще дари на Община Луковит.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG