58 млрд. евро е бюджетът за земеделие на ЕС през 2020 г.

58 млрд. евро е бюджетът за земеделие на ЕС през 2020 г.

Европейската комисия направи редовния си отчет за размера на средствата, които е предвидено да бъдат инвестирани в развитието на земеделието в Европейския съюз през текущия финансовия период от 2014 г. до 2020 г.

През 2020 г. е предвидено подкрепата за развитие на агросектора в ЕС да бъде общо 58 млрд. евро, което представлява увеличение с 1,1% спрямо предходната година. За директни плащания и пазарна подкрепа е заделена сума от 43,5 млрд. евро. Останалите средства ще бъдат изразходвани предимно за програми за развитие на селските райони.

Общият бюджет на ЕС за кредитни плащания възлиза на 154 млд. евро, което е с 3,5% повече в сравнение с 2019 г., предава schweizerbauer.ch. В края на финансовия период ще бъдат изразходвани повече средства за кохезионни политики, които се изпълняват бавно и трябва да бъдат финансирани. Като причина за увеличаване на бюджета се посочват разходите за охрана на границите.

В проекта се посочва, че преговорите между Европейския парламент и Съвета на ЕС за следващата многогодишна финансова рамка ще започнат скоро и ще продължат до края на 2019 година./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG