Солидарността трябва да се защитава, а доброто да се награждава

Солидарността трябва да се защитава, а доброто да се награждава

През 2019 година България вече не е последна в ЕС по доброволчески инициативи. 55 000 души вече се възползват от Time Heroes. Това заяви Павел Кунчев, съосновател на Time Heroes, по време на годишните награди за доброволчество "Героите".
 

"Освен че виждаме колко много се променя България от гледна точка на това колко хора помагат в каузи, гражданските организации за съжаление са все повече под натиск и са нападани с лъжи, външни изкуствени наративи. Наградените организации тази вечер са пример за това, че солидарността не е даденост, а нещо, което трябва да защитаваме, ако вярваме в нея." - каза още Кунчев.
 

Приз за всеотдайност получи Ивана Кънчева за работата ѝ в гражданското сдружение "Алцхаймер България". Веднъж седмично тя е посещавала хора с деменция и е помагала в развиването на нов метод за тяхното подпомагане.
 

За своята целеустременост беше награден Павел Сидеров, който облагородява 150 км екопътеки в местност в Родопите. Приемам наградата като признание и за всички хора, с които се занимаваме с облагорпдяването на тези пътеки, каза самият той и се радва, че въпреки бавните резултати, те все пак идват и са в помощ на много хора.
 

А с наградата за млади доброволци бяха удостоени второкласници - за природозащитни мисии и помощ на техни връстници и възрастни. Учениците са увлекли и родителите си в доброволческите каузи. Чели са стихове и приказки по телефона на самотни хора, организирали са почистване на училището си СУ "Иван Селимински" в Сливен, събирали са чорапи за бежанци на тяхната възраст. Децата искат "да почистят плажа, защото е мръсен всяка година".
 

Вдъхновител на 2019 г. на Time Heroes стана Димитър Балджиев, който се грижи за деца в къща от семеен тип в Божурище. Той е доброволец към фондация "Конкордия България" и мотивира децата да учат, да се развиват, помага им и организира за тях различни интересни инициативи.
 

Приз за инициативност от Time Heroes връчиха на две сестри от Стамболийски - 17-годишната Рада и 9-гпдишната Неда Пандеви, които помагат в дом за възрастни хора и в детска хирургия.
 

Близо 40 души с увреждания са посетили пещери и са полетели на 40 метра височина над водопади благодарение на 80 доброволци от фондация "Ела и ти" заедно с "Пещерно спасяване" и "Планинско спасяване" в Пазарджик.
 

Приз за вдъхновяваща практика получиха Общинският младежки съвет и неговият председател Петър Бодуров - за "Младежка сфера" с библиотека в парка пред бенсистена в Шумен./ngobg,info

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG