Българин поема делата на Европейската лига за Балканите

Българин поема делата на Европейската лига за Балканите

Бранимир Бoтев, директор на Европейския институт за стратегии и анализи (EISA) поема делата на Европейската лига за икономическо сътрудничество (E.L.E.C.) за България. На официалната страница на Европейската лига в Брюксел вече е посочено, че президент за България е Ботев, генерален секретар на структурата е Васил Караиванов, председател на борда на София Тех Парк.

Съгласно решението на Генералната асамблея на Европейската лига, Бранимир Ботев освен президент за България поема и функциите за координация на секциите на Лигата на Балканите.

Бранимир Ботев е бил заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма в няколко правителства, в т.ч. и във второто правителство на Б. Борисов. Завършил е Френската гимназия в София и Софийския университет. Владее френски, английски, испански и руски език.

Европейската Лига е създадена през 1946 г. с подкрепата на САЩ като общоевропейска платформа въплъщаваща в себе си идеята за икономическо и политическо възстановяване и обединение на Европа успоредно с Плана „Маршал“. Процесът на обединение на свободните европейски народи и демократични държави, който Лигата трябва да провежда е и естествената реакция срещу формираната Съветска зона на влияние зад Желязната завеса. В изпълнение на своята мисия Европейската Лига става основател на Европейското Движение (European Мovement) и катализатор на последващите общоевропейски проекти, чийто най-завършен модел е настоящия Европейски Съюз./offnews.bg

 
 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG