Нисан е разочарован от отказа на Рено да подкрепи плана за преструктуриране на управлението

 Нисан е разочарован от отказа на Рено да подкрепи плана за преструктуриране на управлението

Нисан мотър (Nissan Motor) изрази съжаление заради решението на Рено (Renault) да блокира предложението на японския автомобилостроител за преструктуриране на корпоративното му управление, предаде ДПА.

Главният изпълнителен директор на Нисан Хирото Саикава каза, че компанията е получила писмо от Рено, показващо намерението им да се въздържат при гласуването на предстоящото общо събрание на акционерите за формиране на 3 комитета, които да отговарят за назначенията, възнагражденията и одита.

Стъпката на Рено, която притежава 43-процентов дял в Нисан, ще доведе до неприемане на предложението, тъй като за това е необходимо мнозинство от две трети.

Рено изпрати писмото около 2 седмици преди общото събрание на Нисан на 25 юни.

"Нисан намира становището на Рено по темата за будещо съжаление, тъй като такова становище ще възпрепятства усилията на компанията да подобри корпоративното си управление", каза Саикава в комюнике.

Нисан работи върху промените в корпоративното управление от месеци след ареста на бившия председател на съвета на директорите Карлос Гон през ноември за предполагаеми финансови злоупотреби.

Ходът на Рено идва, след като Фиат-Крайслер (Fiat-Chrysler) оттегли офертата си за сливане с Рено миналия четвъртък.

Същевременно министърът на икономиката и финансите на Франция Брюно Льо Мер каза, че сливането между Рено и Фиат Крайслер остава добра възможност, но но нищо не се е променило при условията, поставени от френското правителство, предаде Ройтерс.

Льо Мер коментира в Токио, където е на посещение след срещата през уикенда на финансовите министри на Г-20 във Фукуока.

"Сливане с Фиат-Крайслер остава хубава възможност, тъй като има достъп до американския пазар, а за Фиат-Крайслер - достъп до електрическите технологии, от които се нуждаят", заяви той. Френският министър добави, че "нищо не се е променило за френската държава" що се отнася до предварително заложените условия за сливането./dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG