Отварят две нови мерки по рибарската програма до края на юни

Отварят две нови мерки по рибарската програма до края на юни

До края на месец юни ще стартират приеми по две нови мерки от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. (ПДМР), съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева  по време на представяне на проучване „Навиците на консуматорите от ЕС по отношение на продуктите от риболов и аквакултури” в Бургас. Първата мярка, която ще стартира прием на предложения, е 1.2 „Здраве и безопасност“ с бюджет на безвъзмездната финансова помощ в размер на 452 456 лв. „Другата мярка, по която ще бъде стартиран прием до края на месец юни, е  2.5 „Аквакултури, осигуряващи екологични услуги“, с бюджет 6 204 870 лв“, допълни заместник-министър Василева.

28 000 души са участвали в изследването на консуматорските навици по отношение на рибните продукти. Засегнати са теми, свързани с честотата на консумация на риба и аквакултури, избора на купуване на продуктите, предпочитанията за произхода им.

Според заместник-министъра проучването за навиците на консуматорите на рибни продукти е изключително полезно за разбиране на предпочитанията на консуматорите. „Изводите от него показват отношението на пазарното търсене, както и в каква посока трябва да се развива европейския пазар за рибни продукти“, посочи още Лозана Василева./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG