ТЪРСИ

ОДОБРЕНИ СА 80 ПРОЕКТА НА ОБЩИНИ В БЪЛГАРИЯ ПО ПРОЦЕДУРА "ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ"

ОДОБРЕНИ СА 80 ПРОЕКТА НА ОБЩИНИ В БЪЛГАРИЯ ПО ПРОЦЕДУРА

Вече са одобрени 80 проекта на общини в България по процедура "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР). Одобрените проекти са на стойност 19,9 млн. лева. Общият брой потребители, които ще бъдат обхванати чрез одобрените проекти, е 7939 души. Продължава разглеждането на останалите подадени проекти.

До 10 май 2019 г. общините имаха възможност да подадат проектните си предложения за кандидатстване по процедурата. Получени са 127 проектни предложения от 159 общини. Те обхващат 12 773 потребители. Размерът на исканата безвъзмездна финансова помощ е близо 31,7 млн. лева.

Първите 15 договора за предоставяне на патронажната грижа бяха подписани и връчени на общините на 9 май. Очаква се дейностите по първите подписани договори да стартират през лятото.

По процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2“ ще бъде изградена мрежа от услуги в домашна среда и ще бъдат осигурени почасови мобилни здравно-социални услуги по домовете за лица с увреждания и възрастни хора над 65 г. в невъзможност за самообслужване. Очаква се общо по процедурата да бъдат обхванати над 17 000 потребители.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG