Ния Кирякова, която намира кауза за всеки доброволец

Ния Кирякова, която намира кауза за всеки доброволец

Ако искате да дарите труда и времето си, за да помогнете на кауза, но не сте сигурни точно каква, платформата TimeHeroes е мястото, където можете да намерите отговора. От 2012 г., когато е създадена, тя е свързала над 56 000 доброволци с близо 1800 каузи от цяла България. Преди дни бяха връчени годишните награди на платформата, които отличават хора и организации, допринесли за развитието на доброволческата култура в България.
 

Човекът, чиято работа и призвание е да намери доброволец за всяка кауза и кауза за всеки доброволец, е Ния Кирякова – част от екипа на платформата.
 

„Доброволчеството е един начин да се обединим и да прекрачим границите на нашите социални балони“, казва Ния. Тя се включва в екипа на TimeHeroes през 2015 г., за да помогне със създаването на мрежа от младежки доброволчески клубове като бивш учител. След това обаче тя не напуска организацията, а напротив, ангажира се още по-активно с дейността ѝ.
 

Самата тя е доброволец от студентските си години. „Първият осъзнат път, в който бях доброволец, беше в университета. Тогава бях в чужбина и търсех начин да се чувствам полезна, но и да се запозная с хора. Тогава доброволствах в студентски кухни, където могат да се хранят безплатно не само студенти, а и хора в неравностойно положение.“
 

Освен че помага с професионалните си умения на каузи, в които вярва, Ния продължава да доброволства в свободното си време и помага в кухнята на Солидарния клуб на организацията "Храна, не война – България".
 

„Това е солидарна кухня, където доброволци са и хора, които имат друга професия през останалото време, и хора в неравностойно положение, които получават храна от тази кухня. Това е една страхотна инициатива, която показва силата на солидарността. И това, че аз режа лук до един човек, който е без дом в момента, до него е ученичка от гимназия в Пирдоп, която е дошла да помага през уикенда е въплъщение на метафората, че въпреки че сме толкова различни, всички работим на една маса.“/ngobg.info

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG