Отвориха подмярката за малки стопанства

Отвориха подмярката за малки стопанства

Официално бе отворена подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ с общ бюджет от 22 000 000 евро, от които национално съфинансиране е в размер на 3 300 000 евро. Приемът ще продължи до 30 септември 2019 г.

Подпомагането по процедурата е насочено към проекти, които допринасят за постигане на целите, към които е насочена подмярката. Това са икономическо развитие и укрепване на малките земеделски стопанства като устойчиви и жизнеспособни единици, ускоряване на модернизацията и технологичното обновление на малките земеделски стопанства, подобряване на опазването на околната среда и борба с климатичните промени.

Общият размер на финансовата помощ за един кандидат е не повече от левовата равностойност на 15 000 евро. Изплащането на помощта се извършва на два етапа. Първото плащане ще е в размер на левовата равностойност на 10 000 евро – в срок до два месеца след сключване на административния договор, а второто плащане ще е в размер на левовата равностойност до 5 000 евро – когато след извършена проверка Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция установи точното изпълнение на бизнес плана.

За подпомагане могат да кандидатстват:

физически лица навършили 18 години;

еднолични търговци, еднолични дружества с ограничена отговорност и дружества с ограничена отговорност, регистрирани по Търговския закон;

кооперации, регистрирани по Закона за кооперациите./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG