Нов конкурс за заявки от училищата за обучителната програма „Киберскаут“

 Нов конкурс за заявки от училищата за обучителната програма „Киберскаут“

Националният център за безопасен интернет и Теленор България обявяват конкурс за заявки от училищата за безплатни обучения на ученици по съвместната им програма „Киберскаут“. Заявките ще се приемат до 20 юли 2019 г., а обученията ще се провеждат в периода 16 септември 2019 – 1 юли 2020 г.

Обучението е два пълни дни, определени след съгласуване с училищата. Благодарение на финансовата подкрепа на Теленор то е напълно безплатно за училищата, като се осигурява и храна за учениците по време на двата дни. От кандидатстващите училища се очаква да осигурят подходящо помещение и да уредят всички административни въпроси, свързани с организацията на обучението на тяхна територия. Включва се и двучасово обучение на учители, които след това ще подпомагат обучените деца да организират различни дейности пред другите ученици, с които ще участват в национално състезание за най-добра дейност.

Обучават се сборни групи до 30 ученика от 5 клас, като с приоритет се приемат заявки от няколко населени места, няколко училища или от всички паралелки в едно училище.

От началото на програмата през 2015 г. досега са обучени и сертифицирани над 1200 деца от близо 60 населени места в цялата страна.

 

Изтеглете формуляра за подаване на заявка от ТУК.

 

ngobg.info

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG