Нова изложба в Регионален исторически музей – Благоевград

Нова изложба в Регионален исторически музей – Благоевград

На 9 юли от 17:30ч. в Зала „ Временни изложби “ на Регионален исторически музей – Благоевград ще бъде открита изложба „ Алкохол & Амбалаж “.

В изложбата „ Алкохол & Амбалаж “ екипът на Исторически музей – Горна Оряховица е събрал различни видове алкохолни бутилки, гарафи, чаши, халби и мострени етикети от началото на миналия век. Край тях своето важно място заемат сифони и шишета за сода, лимонада и други газирани придружители на алкохола, както и няколко колекции от стъклени бутилки с раз лична форма и вместимост.
В експозицията могат да се видят старите лимонадени шишета със закопчалка тип „ кронка“ и нестандартни методи за затваряне на бутилки. Показани са множество черно-бели снимки и фотографии с различно послание, върху някои от които са изобразени типично български кръчмарско-юнашки сюжети с неочакван край. Не липсват и реклами на бира – все още набираща популярност у нас в началото на XX век .Специално място заема фирма „ Васил П. Буланов “, представена от дарения на неговата внучка.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG