Кандидатствай в Програмата "Предприемачество за нестопански организации" 2019/2020

Кандидатствай в Програмата

Програмата „Предприемачество за нестопански организации“ 2019/2020 е отворена за кандидатстване до 26 юли (удължен срок)

Намираме мотивирани НПО, които търсят нови хоризонти за развитие

Развиваме уменията им да правят предприемачество – другото го могат

Подкрепяме ги да стартират предприемаческите си идеи

Свързваме ги с хора от социалноотговорен бизнес

Разказваме техните истории

 

Вие сте НПО и имате бизнес идея, свързана с мисията на организацията Ви, която искате да реализирате?

Вижте изискванията за включване в Програмата по-долу.

 

  Кандидатствайте до 26 юли (удължен срок), включително, чрез онлайн формуляра.

  Формулярът включва две части: Информация за организацията – кандидат и Бизнес план. Използвайте формуляра в word за предварителна подготовка.

 

До края на август ще обявим кандидатите, които са одобрени за включване в Програмата.

В периода на оценка е възможно да се свържем с Вас с допълнителни въпроси.

 

Ще поканим одобрените кандидати да се включат в първия етап на Програмата.

За целта одобрените кандидати ще е необходимо да заплатят такса участие в размер на 180 лв., чрез която частично се покриват разходите за нощувки, храна и кафе-паузи при обучителните срещи в Програмата и при явяване в Конкурса «Най-добър бизнес план на НПО».

 

Чрез обучителни срещи и индивидуални консултации в периода септември-ноември 2019 г. като участник в първия етап на Програмата ще подобрите бизнес плана на организацията Ви и уменията Ви за презентирането му.

Планирани са две обучителни срещи (дву- или тридневни) и индивидуални консултации според нуждите на всеки от участниците.

 

До 20 декември всеки от участниците ще може да изпрати финалния бизнес план на организацията си за включване във втория етап на Програмата -  Конкурса «Най-добър бизнес план на НПО» 2020.

Бизнес плановете ще бъдат разгледани и оценени от жури в състав представители на партньорите на Програмата. 

 

На официална церемония ще обявим победителите в Конкурса «Най-добър бизнес план на НПО» 2020, между които ще разпределим наградния фонд на Програмата.

Традиционно Церемонията се провежда през февруари и е съпътствана от Базара на социалните предприятия «Малкото е Много».

 

Отличените в Конкурса ще преминат през допълнителни обучения и менторска подкрепа от експерти в бизнеса в периода март-септември 2020.

Това е третият етап в Програмата – «Лаб4е – менторска програма за успешен старт».  

 

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА ПРОГРАМАТА

Програмата е подходяща за всички неправителствени организации, които развиват или имат намерение да развиват стопанска дейност в подкрепа на своята мисия и цели. Можете да кандидатствате, ако сте неправителствена организация (сдружение, фондация или читалище), която:

 

има най-малко два успешно изпълнени проекта/инициативи самостоятелни или в партньорство (проектите могат да са както с нестопански, така и със стопански характер);

 

има годишни приходи над 5 000 лева за последните две години - 2017 и 2018 г. (изискването е за приходи както от нестопанска, така и от стопанска дейност, като във формуляра ще трябва да посочите отделно размера на приходите само от стопанска дейност за съответните две години).

 

Можем ли да кандидатстваме в Програмата, ако вече сме участвали в нея предходни години?

Да. Ако предишни години сте участвали в Програмата, независимо дали сте се включили в Конкурса «Най-добър бизнес план на НПО» или не, можете отново да се включите в Програмата.

 

Нашата организация вече е сред отличените в Конкурса «Най-добър бизнес план на НПО» при предходно издание на Програмата. Можем ли отново да кандидатстваме?

Да. Единственото изискване е идеята, с която кандидатствате сега, да е различна от бизнес идеята, за която вече сте били сред наградените в Конкурса. 

 

 

Основен критерий ще бъде връзката между мисията на организацията и предложената идея за развиване на стопанска дейност. Предимство при селекцията на участниците в Програмата ще дадем на активни организации, които разполагат с добре подготвен екип и готовност да реализират бизнес идеята си.

 

Кандидатствайте чрез онлайн формуляра в срок до 26 юли 2019 г. (удължен срок)

Формулярът се попълва и изпраща от официалният представител на съответната нестопанска организация. Моля бъдете кратки, ясни и конкретни при отговарянето на въпросите във формуляра!

Формулярът за кандидатстване не може да бъде запазван в процеса на неговото попълване, затова използвайте формуляра в word за предварителна подготовка.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG