ТЪРСИ

ПЕДАГОЗИ ОТ ЛУКОВИТ УЧАСТВАХА В ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА АГРЕСИВНОТО ПОВЕДЕНИЕ В УЧИЛИЩЕ

ПЕДАГОЗИ ОТ ЛУКОВИТ УЧАСТВАХА В ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА АГРЕСИВНОТО ПОВЕДЕНИЕ В УЧИЛИЩЕ

Директори на училища и детски градини, учители, педагогически съветници и обществени възпитатели от община Луковит взеха участие в обучение на тема „Превенция на агресивното поведение в училище“.

През последните години агресията е едно от явленията, които се дискутират с повишен интерес. Наблюдава се устойчива тенденция на увеличаване на насилието, особено сред подрастващите в училищата, което от своя страна повишава необходимостта от осигуряване на специалисти и реализиране на дългосрочни програми за преодоляване на детската агресия.

Обучението в Луковит се състоя на 10 юли 2019 г., в заседателната зала в сградата на общинската управа. То бе организирано от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) при Община Луковит, която непрестанно проучва нуждите от обучение на специалистите, работещи с деца в риск и с деца с девиантно, агресивно и асоциално поведение. Гост-лектор бе психологът и организационен консултант Йордан Танковски, притежаващ над 20-годишен опит в организационното развитие и провеждането на обучения в областта на меките умения за педагози, училищни психолози, бизнес организации, НПО и държавни организации.   

По време на обучението бяха представени и обяснени различните форми на агресия в училище, рисковите фактори, водещи до насилствено поведение, видовете тормоз и кибертормоз, ролята на асертивното поведение и ненасилствената комуникация за справяне с агресията в училище. Работата с казуси, ролевите игри и дискусиите допълнително помогнаха за по-дълбокото вникване на проблема и дадоха ценни насоки за разрешаване на основните проблеми в ежедневната работа на участниците в обучението. Всеки участник получи и удостоверение с 1 квалификационен кредит.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG