Не сме отпаднали от състезанието за завода на "Фолксваген"

 Не сме отпаднали от състезанието за завода на

Състезанието за новия завод на "Фолксваген" в региона не е приключило и не сме отпаднали от него. България продължава да работи и да прави всичко възможно тази голяма инвестиция да е у нас. Това заяви в "Тази сутрин" по bTV министърът на икономиката Емил Караниколов.

"През последните години автомобилният клъстер поиска среща с държавата и на нея ни убеди, че България е готова да произвежда цели автомобили. Последните няколко месеца се говори за сериозен интерес от един от най-големите стратегически инвеститори. България има капацитета да произвежда автомобили", категоричен бе икономическият министър.

Амбициите са да се разкрият нови около 120 000 работни места, да има около 500 компании и по-големи обороти.

Пред Нова телевизия темата за това къде ще бъде следващият завод на автомобилния гигант "Фолксваген"  коментираха и икономистът Владимир Каролев и социалния министър Иван Нейков.

Според Каролев Турция предлага по-добри условия за инвестиция. "При всички случаи страна член на ЕС не може да предложи такива екстри. В публикацията на германската обществена телевизия пише, че дълги години социалните осигуровки няма да се плащат от "Фолксваген", а от турската държава. Нищо от това не е възможно в България", коментира икономистът.

"Фолксваген" взема решенията от чисто икономическа гледна точка", категоричен е бившият социален министър Иван Нейков./dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG