В понеделник отварят допълнителен прием по мярката за преструктуриране и конверсия на лозя

В понеделник отварят допълнителен прием по мярката за преструктуриране и конверсия на лозя

От 19 до 20 август 2019 г. Държавен фонд „Земеделие“ отваря допълнителен прием по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор за периода 2019-2023 година.

Обявеният бюджет за приема е  20 790 323,61 лв., като това е остатък на незаявени средства за финансовата 2019 г. Ще бъдат приемани единствено заявления, които предвиждат искане за предоставяне на авансово плащане през финансова 2019 г. и са с краен срок за изпълнение на дейностите за подпомагане през финансовата 2020 г.

Подадените проекти ще бъдат класирани и финансирани по реда, определен с Наредба № 6 от 2018 г. за условията и реда за предоставяне на финансова помощ по Национална програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор за периода 2019 – 2023 г.

За финансова помощ по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“ могат да кандидатстват производители, които са физически или юридически лица или група, или организация на физически или юридически лица, вписани в лозарския регистър като гроздопроизводители с регистрирани лозарски стопанства по реда на Закона за виното и спиртните напитки.

Помощта е в размер до 75% от извършените разходи и се предоставя от Европейския фонд за гарантиране на земеделието. Договорите за предоставяне на финансова помощ, сключени с кандидати, подали заявление за подпомагане по този прием, ще бъдат прекратени ако не бъде подадено заявление за авансово плащане по реда и в срока  по чл. 15, ал. 3 и чл. 16 от Наредба № 6 от 2018 г./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG