Септември отварят нов прием по мярка 1.7 от Морската програма

Септември отварят нов прием по мярка 1.7 от Морската програма

Септември месец предтои да бъде отворен нов, четвърти прием по мярка 1.7 „Добавена стойност, качество на продуктите и използване на нежелания улов“ на Програмата по Морско дело и рибарство 2014 – 2020. Бюджетът по мярката ще бъде над 1,8 милиона лева, обяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева на информационна среща по ПМДР 2014-2020 г. Рибарите ще могат да кандидатстват за инвестиции, които да водят до повишаване качеството на продуктите от риболов.

Допустими кандидати са физически и юридически лица, които притежават валидно разрешително за стопански риболов, удостоверение за придобито право за усвояване на ресурс от риба и други водни организми и специално разрешително за улов на квотирани видове риба.

По време на срещата Управляващият орган на ПМДР 2014 – 2020 презентира и другите отворени в момента приеми по програмата – Мярка 2.2 „Продуктивни инвестиции в аквакултурите“, Мярка 5.4 „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури“, Мярка 1.2 „Здраве и безопасност“, Мерки от стратегиите за развитие на местна инициативна рибарска група „Варна, Район Аспарухово – Белослав – Аксаково“ и на местна инициативна рибарска група „Български Черноморски сговор Бяла – Долни Чифлик – Аврен“.

На срещата бяха поканени заинтересовани страни, местни рибарски инициативни групи и представители на община Варна. Участие взеха и представители на Управляващия орган на ПМДР и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

Събитието е част от информационната кампания по програмата, която предвижда 12 информационни срещи със заинтересовани страни в цялата страна./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG