Интернет платформа намира ферми за млади хора без семеен бизнес

Интернет платформа намира ферми за млади хора без семеен бизнес

Голяма част от фермите в Нидерландия затварят врати, тъй като възрастните им собственици не могат повече да се грижат за тях, след като излязат в пенсия. Решение на проблема предлага интернет платформа, чрез която младите хора могат да заявят желание да се включат в управлението на ферма.

Така възрастните фермери, които след пенсия са принудени да затворят фермите си, тъй като нямат наследници, имат още една възможност да намерят млади хора, които да поемат фермите им.

Идеята е подходяща за млади хора в селските райони, чиито семейства нямат собствена ферма, а е трудно да започнат агробизнес със собствени средства, коментира Марийе Клеверс от Нидерландския съюз на младите фермери.

Проектът „Boer zoekt Boer“ (Фермер търси фермер) стартира през 2016 г. и освен че свързва фермерите с общи интереси, предоставя информация и съдействие при осъществяването на всяка стъпка от процеса, по който младият човек може да поеме нефамилния агробизнес.

Проектът привлича голям интерес, обясняват от Нидерландския съюз на младите фермери пред schweizerbauer.ch без да предоставят подробности за броя на участниците в инициативата./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG