ТЪРСИ

Законът за тютюна мина на първо четене

Законът за тютюна мина на първо четене

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, предаде агенция „Фокус“. Измененията са внесени от Министерски съвет. „За“ законопроекта гласуваха 90 народни представители, „против“ -0 и „въздържали се“ – 26, с което бяха приети.

Законът за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия урежда обществените отношения, свързани с производството, представянето и продажбата на тютюневите и свързаните с тях изделия. Предложените с настоящия проект на закон имат за цел намаляване на административната тежест за икономическите оператори в сектора на производството и търговията с тютюневи и свързани с тях изделия, както и привеждане на националното законодателство в съответствие с правото на Европейския съюз, регламентиращо производството, представянето и продажбата на тютюневи и свързани с тях изделия.

С проекта на закон се предвижда данните и информацията за тютюневите и свързаните с тях изделия да се представят само от производителите и вносителите на съответните изделия. Информацията за тютюневите и свързаните с тях изделия да се представя посредством общ електронен портал за представяне на данни, а именно – чрез Общия портал на Европейския съюз (EU-CEG)./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG