Ефектът "Томас Кук": Фалира един от най-големите туроператори у нас "Астрал Холидейс"

 Ефектът

Една от най-големите туристически компании у нас - "Астрал Холидейс", обявява фалит. Новината беше съобщена преди минути на сайта на фирмата. Компанията е представител за България на банкрутиралия пред 2 седмици световен лидер в туризма "Томас Кук".

 

Фирмата подчертава, че клиентите няма да бъдат ощетени финансово, като това е осигурено с валидна застраховка "Отговорност на туроператора".

"Пътуванията на всички клиенти, които в момента се намират зад границата са изцяло платени, поради което не съществува опасност от проблеми с полети или отказ за настаняване в хотели или други туристически услуги", добавят от компанията.

Клиенти, закупили само услугата самолетен билет с редовни или нискотарифни авиолинии, също ще осъществят своите пътувания, тъй като всички билети са вече закупени и платени.

"Искрено съжаляваме и се извиняваме за създалата се сложна ситуация, както и за дискомфорта, която тя предизвиква за нашите клиенти и партньори. За дългите години работа сме предоставили качествени услуги на много туристи, като винаги сме се стремели към коректно обслужване. Бихме желали да благодарим на всички свои клиенти и партньори за дългогодишното доверие, както и за проявеното разбиране в тази изключително тежка за нас ситуация", завършват от "Астрал Холидейс".

Фалитът на емблематичната компания "Томас Кук" преди 2 седмици разтърси туристическия пазар по света и у нас, а сега повлича и българския си представител "Астрал Холидейс". По неофициална информация лично министърът на туризма Николина Ангелкова е разговаряла днес с ръководството на компанията, като се очаква по-късно да даде извънреден брифинг./dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG