Ученици и учители от ПГ „Яне Сандански“ и Спортно училище на работни посещения във Франция и Финландия

Ученици и учители от ПГ „Яне Сандански“ и Спортно училище на работни посещения във Франция и Финландия

Ученици и учители от Профилирана гимназия “Яне Сандански” са на четвърто работно посещение в град  Варзи, Франция по проект “The splendor of nature”. Те, заедно с ученици и учители от Италия, Хърватия, Севeрна Македония и Англия ще посещават национални паркове и резервати в област Боргундия. Ще посетят национални паркове, които са част от Натура 2000 и Везле, който е част от световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО

Целта на проекта e да се насърчат иновациите в обучението, да се разработят  по-устойчиви решения за решаване на различни екологични проблеми, да се опознаят различни растителни видове, да се  намалят заплахите от замърсяването на европейския регион.

Дейностите по проекта са насочени към екологичното образование, от една страна, и към развитието и популяризирането на националните резервати и природното наследство, от друга страна.

Директорът на Спортно училище и един учител по английски език участват в курс ”Structured Educational Visit to Schools/Institutes & Training Seminar in Finland”- Хелзинки по проект „Да направим училището привлекателно място. Този курс ефективно съчетава педагогически посещения в училища и структурирани обучителни дейности. Програмата се изпълнява по време на академичния период, когато училищата могат да покажат жизнеността на ежедневието и работата си. Тези курсове ще дадат възможност на участниците да изберат посещение на училищата, които имат специфични организационни концепции за насърчаване на качеството в преподаването и ученето. Ще се състоят срещи с учители, директори. Ще се докоснат до една уникална училищна култура. Ще могат да създадат много контакти с директори и учители от други европейски държави и да създадат евентуални проекти по Еразъм +, КД2 и други.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG