Григор Димитров се завърна в топ 20 в света

Григор Димитров се завърна в топ 20 в света

С отличното си до този момент представяне на турнира Мастърс в Париж най-добрият ни тенисист Григор Димитров си осигури завръщане в топ 20 в световната ранглиста.

Във френската столица българинът стигна до полуфинал, като подобри миналогодишното си представяне, когато отпадна в третия кръг.

От понеделник Григор Димитров ще официализира завръщането си сред първите 20 в света, като това стана факт след силното му представяне от US Open насам. Преди турнира в САЩ той беше едва 78-и в ранглистата.

В Ню Йорк бившият №3 осъществи една от най-големите победи в кариерата си – той за първи път надигра Роджър Федерер от осем опита и напълно обърна картите, за да се върне в топ 25 на света, припомня специализираният сайт Тенискафе.

Последва азиатско турне, в което Григор не успя да надгради, но след това във Виена направи така, че вече може да се похвали с цели 300 победи в професионалната си кариера.

В Париж, българинът елиминира Юго Умбер и Давид Гофен, а след това изигра един от най-добрите мачове в кариерата си и елиминира най-титулувания играч за 2019 г. – световния №5 Доминик Тийм, преди да подчини и Кристиан Гарин./offnews.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG