Посещение на Негово Превъзходителство Анжей Франгеш, посланик на република Словения в България в Сливница

 Посещение на Негово Превъзходителство Анжей Франгеш, посланик на република Словения в България в Сливница

Община Сливница посреща стотици чуждестранни гости, партньори и потенциални инвеститори. Но 26 ноември 2019 донесе за жителите и ръководството на общината една изключително  сърдечно и полезно запознанство.
Н. Пр. Анжей Франгеш, посланник на Словения в България и първият съветник в посолството Барбара Беричич бяха посрещнати в община Сливница от кмета г-н Васко Стоилков и Председедателят на ОбС г-н Милко Миланов с  внимание. Гостите бяха препълнили салона на читалище“Съзнание“ в очакване на представянето на красивата Словения. Гостите се бяха постарали в десетки красиви фотографии и богат текст да покажат достойнствата и очарованието на една от най-малките държави в Европа. Но която е на първите места на континента по БВП на глава от населението и много икономически показатели. Славата й  е на привлекателна дестинация за чуждестранните инвеститори.
Представянето на Словения беше наистина убедително. Не всички знаем, че е от трите най-залесени държави в Европа и “словенско зелено“не е случайно понятие. Първа по количество прясна вода на жител, 1000 мечки/ по този показател сме ги настигнали/, каменните къщи, средновековните замъци, белите коне, гладката Драва, любовта към пчелите, едрата пшеница за вкусни хлябове, 360-те типични ястия или столицата Любляна с тесните романтични улички.
Или спокойствието, атмосферата и гостоприемството на Бела Крайна с белокраинското вино, пъстърви и мелници? Умълчаната зала дишаше учестено, приятелски, но и малко завистливо. Защото всеки има очи за красивото, но и усеща, че пътят до него е дълъг.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG