Григор Димитров се завръща пред българските фенове на турнира Sofia Open 2020

 Григор Димитров се завръща пред българските фенове на турнира Sofia Open 2020

Петото издание на турнира от сериите АТП 250 ще е в нов период на годината - от 27 септември до 4 октомври в "Арена Армеец". В предишните издания надпреварата бе през февруари.

"Развълнуван съм и съм много щастлив, че се завръщам да играя на Sofia Open тази година. Спомените, които имам от 2017 година, са незабравими. Подкрепата от всички фенове и да играя пред тях - това беше просто невероятно. Очаквам с нетърпение да видя всички в "Арена Армеец" през септември 2020 г.", заяви Григор Димитров. 

Първата ни ракета стана шампион на Sofia Open от 2017 г. Тогава любимецът на българските фенове извоюва шестата си титла от АТП тура и първа пред родна публика, а вдъхновяващият му сезон завърши и с титла от Nitto ATP Finals в Лондон. Атмосферата на всички мачове на Гришо в София бе невероятна, като залата се пълнеше.

Четвъртото издание на Sofia Open през 2019-а се превърна в най-силния турнир за сезона от сериите АТП 250, макар и без Димитров в него. Петима от участниците в София през 2019 г. - шампионът Данийл Медведев, Стефанос Циципас, Матео Беретини, Гаел Монфис и Роберто Баутиста Агут, завършиха годината в Топ 10 на световната ранглиста. Стан Вавринка и Карен Хачанов са в Топ 20.

Sofia Open 2020 очевидно също ще е на високо ниво, като гаранцията за това идва още с първото обявено име, най-чакано от българските фенове - Григор Димитров.

Турнирът през тази година се организира от компанията Brandplus Inc, която представлява собственика на седмицата, в която се провежда състезанието в София, и Българската федерация по тенис.

"Sofia Open 2020 е най-значимото световно спортно събитие, което ще се проведе в България през годината. Предишното издание бе наблюдавано от над 45 000 зрители на живо в "Арена Армеец" и стигна до 280 милиона души международна телевизионна аудитория. Неслучайно топ тенисисти с радост се връщат в България или с радост приемат да дойдат за първи път, след като са чули позитивни отзиви от свои колеги, които вече са играли в "Арена Армеец". Несъмнено ги привлича и публиката, тъй като Sofia Open е един от турнирите от сериите АТП 250 с най-висока посещаемост.

Участието на Григор Димитров е много важно и за хилядите деца, които ще имат възможност да се докоснат до най-добрия български тенисист. Дай Боже да запалим още много деца по тениса, защото това е наша основна мисия. Пожелавам на Григор Димитров през 2020 г. да спечели втората си титла от Sofia Open.", заяви президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.

Пакетни билети на атрактивни цени за Sofia Open 2020 ще бъдат пуснати в продажба на 14 януари в 10 часа на Eventim.bg и в мрежата на Eventim в цялата страна./dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG