В НАВЕЧЕРИЕТО И НАВРЪХ ТРИФОН ЗАРЕЗАН, БАНСКО ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА WINE & SPIRITS FEST BANSKO

 В НАВЕЧЕРИЕТО И НАВРЪХ ТРИФОН ЗАРЕЗАН, БАНСКО ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА WINE & SPIRITS FEST BANSKO

На 31 януари и на 1 февруари в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско жителите и гостите на Банско ще дегустират напитки от три континента

Wine & SpiritsFestBansko е събитие посветено на качествените вина и спиртни напитки от България и света. То ще се проведе за първа година в Банско, но форматът е предшественик на добре познатите и посещавани издания на Rakia & SpiritsFestSofia и WineFestBurgas.

Посетителите на Wine & SpiritsFestBansko ще могат да дегустират от изложените напитки, да договорят търговски условия за разпространение или да си закупят продукти на място. Лично самите производители, технолози или професионалисти добре запознати с продуктите ще разказват за детайлите по производството, технология и спецификата на продуктите.

Събитието ще събере качествени български вина от бутикови изби като Вила Юстина, Домейн Мараш, Винекс Преслав, Винарна Драгомир, FourFriends, Винарна Свищов, Trastena; както и вина от Италия, Аржентина (DonaPaula) и Чили (SantaRita).

Голямо разнообразие ще има и спиртните напитки като посетителите ще имат възможността да опитат български, сръбски, македонски и турски ракии.

Един от акцентите на фестивала ще са плодовите ракии от Босна - дюля, кайсия, слива и други.

Разнообразието на плодови ракии ще допълни и българската Дестилерия Исперих с ракии от смокиня, пъпеш, тиква, череша, праскова, круша, арония и други.

От сръбските ракии ще има плодови, гроздови, сливови и отлежали, както и характерния виняк - гроздово бренди, отлежало няколко години в дъбови бъчви, тройно дестилирано.

Българска водка от хинап и китайска напитка от ферментирало сорго също ще бъдат част от асортимента на изложението.

Като неразделна част от събитието ще има и вкусни антипасти и разядки от Саленто, регион Пулия, Италия, както и други интересни храни.

WineandSpiritsFestBansko 2020 се реализира с подкрепата и съдействието на община Банско.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG