Страхотна Милена Тодорова с трети медал на световното по биатлон

 Страхотна Милена Тодорова с трети медал на световното по биатлон

Милена Тодорова взе още един бронз на световното първенство по биатлон за младежи и девойки в Швейцария.

22-годишната ни състезателка заслужи бронз на 10 километра в преследването, след като 2 грешки на третата от четирите стрелби я отдалечиха от златото.

Тодорова остана на 48.4 секунди от победителката Анастасия Шевченко (Русия), а втора е норвежката Асне Скреде.

В бягането нейните показатели бяха най-добри, но двете наказания за грешките в стрелбата отнеха титлата от ръцете на надеждата ни от Троян.

Милена печели трети медал в третия старт, който направи на световното първенство.

Тя взе сребро в индивидуалната дисциплина на 12.5 км, когато я изпревари друга рускиня - Анастасия Халиулина. Тогава допусна три грешки в стрелбата, а отново бе най-бърза в бягането.

Същото се повтори и на 7.5 км, когато Тодорова взе бронз, отново с три грешки на рубежа и фантастично бягане по трасето. Тогава отново пред нея бяха същите две състезателки, които я изпревариха и днес - Шевченко и Скреде.

Така с три медала в трите си старта, Милена Тодорова записва най-доброто българско представяне в историята на шампионат на планетата за юноши и девойки.

По-рано днес в надпреварите при старшата възраст, другите български представители не бяха близо до медалите.

Лора Христова записа най-добрия резултат в преследването финишира 22-ра. Валентина Димитрова завъртя три наказателни обиколки и завърши 31-ва. Стефани Йолова сбърка четири пъти и е 54-та, а Лора Радковска финишира 60-та с осем грешки в стрелбата.

Световна шампионка в надпреварата стана Анна Гандлер от Австрия.

В преследването при юношите България имаше само един представител. Благой Тодев сбърка шест пъти и се класира 39-ти. Златното отличие в надпреварата е за норвежеца Мартин Навланд с една грешка в стрелбата./dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG