„Невидими" от Наталия Делева спечели годишния конкурс на Фондация „Елизабет Костова"

„Невидими

Наталия Делева е тазгодишният победител в конкурса на Фондация „Елизабет Костова" за издаване на съвременен български роман на английски език, съобщава „Аз чета". Книгата „Невидими" ще излезе в превод на Изидора Анжел със заглавие Four Minutes с логото на американското издателство Open Letter Books, съорганизатор на конкурса.
 

Според Наталия Делева процентът на български автори жени е все още твърде нисък и това прави удоволствието от наградата още по-голямо. Тя каза специално за „Аз чета", че се радва дебютният ѝ роман „Невидими“ да бъде част от каталога на Open Letter, наред с произведения на някои от любимите ѝ автори – като Дубравка Угрешич и Георги Господинов.
 

До момента в рамките на проекта са подкрепени:

  •     „Захвърлен в природата” от Милен Русков (Open Letter Books, САЩ, 2011);
  •     „18% сиво” от Захари Карабашлиев (Open Letter Books, САЩ, 2013);
  •     „Кратка повест за срама” от Ангел Игов (Open Letter Books, САЩ, 2013);
  •     „Това е както става” от Албена Стамболова (Open Letter Books, САЩ, 2013);
  •     „Партиен дом” от Георги Тенев (Open Letter Books, САЩ, 2015).
  •     „Една и съща нощ“ от Христо Карастоянов (Open Letter Books, САЩ, 2017).

 

Дебютният роман „Невидими" (изд. „Жанет 45") на Наталия Делева излезе на немски език през 2018 г. със заглавието Übersehen, под знака на издателство eta Verlag и в превод на Елвира Борман.
 

Той разказва историята на млада жена, отраснала в дом за изоставени деца, която се опитва да превъзмогне травмите от детството си. След поредица от раздели среща Дара – изоставено дете, в което разпознава себе си като малка. Привързва се към нея и решава на всяка цена да намери начин да ѝ подари живота, който тя самата никога не е имала./ngobg.info

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG