От март стартира разяснителна кампания за АЧС

От март стартира разяснителна кампания за АЧС

Областните администрации в цялата страна ще проведат разяснителна кампания във връзка с болестта Африканска чума по свинете (АЧС) и промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност. Срещите по места се организират съгласно указанията на Министерството на земеделието, храните и горите във връзка с разпространението на болестта, научи „Агрозона” от областната администрация в Плевен.

След заседание на Областната епизоотична комисия в Плевен, става ясно, че от началото на март по места ще бъдат проведени срещи с представители на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ), Български ветеринарен съюз и кмет или кметски наместник на съответното населено място. Могат да присъстват и собственици на лични стопанства, които да получат разяснения относно новите изисквания по Закона за ветеринарно-медицинската дейност. Кампанията ще продължи до 17 март по предварително утвърден график.

Разяснителната кампания в областта стартира със срещи на 4 март в общините Белене и Плевен, на 5 март – в община Левски, 6 март – в община Никопол. На 9 март специалистите ще бъдат в община Гулянци, ден по-късно – в община Пордим, а на 11 март в община Долна Митрополия. На 12 и 13 март ще бъдат посетени и общините в Долни Дъбник и Червен бряг, на 16 март – община Искър, а на 17 март – община Кнежа.

За старта на подобна кампания информират и от областната администрация в Шумен./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG